2011. szeptember 15., csütörtök

Szeptember 20. - Papír helyett monitor

Miután kicsit belekóstóltunk abba, hogy hogyan is néz ki egy hagyományos technikával készült rajzfilm, a következő kedden a számítógéppel készült / véglegesített rajzanimációnak szentelünk egy délutánt. Így, míg az előző alkalom főszereplői klasszikus alkotások voltak, a most következőn a legfrissebb hazai és külföldi animációs termésből szemezgetünk.


Szeptember 20-án mindenekelőtt olyan modernkori meséket láthatunk majd, amelyek a hazai és külföldi egyetemek animáció szakjain frissen végzett rendezők számítógépéről kerültek elénk a vászonra. Többek között megnézzük a MOME-s Farkas Júlia groteszk égből pottyant mesketéjét, az Izmos királylányokat, Elena Pomares Tyúkól című diplomamunkáját, amely a National Film and Television School-on készült és egy róka és a szárnyasok különös kávéházi találkozójáról ad számot, illetve a varsói Michal Socha látványban magával ragadó Csajszi című opuszát is, amely egy sajátos Klükopsz-történet.


A 4-től kezdődő közel ötven perces vetítés után Patrovits Tamás, az Illyés Művészeti Akadémia szakmai vezetőtanára többek között arról fog mesélni nekünk, hogy ma milyen alapvető ismereteket kell elsajátítania annak aziskolapadban”, aki animációs filmkészítésbe vágja a fejszéjét, hogy mi a legrövidebb idő, ami alatt animációnak látszó dolgot lehet készíteni, illetve hogy elképzelhető-e, hogy hamarosan már nem kell ceruzát kézbe vennie egy animátornak.

Ahogy az első alkalommal, úgy most is fogunk ráadásvetítést tartani a beszélgetés közben, illetve végén, úgyhogy érdemes lesz végig maradni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése