2011. november 11., péntek

November 15. - Mikrovilágok elevenednek meg


Vajon mi születik abból, ha egy olyan meglehetősen kreált, az egyedi művész keze nyomát lépten-nyomon magán viselő filmforma mint az animációs rövidfilm a nem-fikciós valóságot választja témájául. A soron következő alkalmon Macskássy Kati, Szoboszlay Péter, Kovásznai György vagy Pálfi Szabolcs egy-egy filmje valamilyen dokumentumértékű köznapi elemből kiindulva kívánják az adott korszak vagy társadalmi helyzet egyszerre konkrét és elvont, mikro- és makroszintű leképzését adni, legyen szó a szocializmus mindenhová beszivárgó szűk levegőjéről, a pesti városi élet sokszínű monotóniájáról vagy a vidéki élet szomorkás, nehézkes körülményeiről.
November 17-én a KEDD-KINO-ban káeurópa jelene és múltja elevenedik meg stilizált díszletek előtt, elvont jelmezben. A szociológiai indíttatású dokumentumanimációkról Szoboszlay Péter filmrendezőt fogjuk a vetítés után faggatni.

4 megjegyzés:

  1. Ez akkor most 15-én, kedden lesz, vagy 17-én, csütörtökön? Csak érdekelne...

    VálaszTörlés
  2. Javítottam, természetesen kedden! :-)

    VálaszTörlés
  3. elérhető valahol a filmcím-lista?

    VálaszTörlés
  4. Macskássy Kati: Nekem az élet teccik nagyon, Szoboszlay Péter: Sós lötty, Gyerekek szürke háttér előtt, Kovásznai György: Riportré, Körúti esték, Pálfi Szabolcs: A busz, Felméri Cecília: Mátyás, Mátyás, Gutema Dávid: Blockheads, Nick Park: Állatállapot.

    VálaszTörlés