2011. szeptember 29., csütörtök

Október 4. - Emberek és tárgyak


Jövő héten kedden a báb-, gyurma- és papírkivágásos filmek után a stop motion animáció második felvonása következik. Valós környezetünk, hétköznapi tárgyaink és velük együtt mi magunk is animálódni fogunk. A tárgyak életre kelnek, az emberek az animátor akaratának vannak kiszolgáltatva.

A mostani alkalmon nemcsak egyedi kisjátékfilmek, hanem reklámfilmek is helyet kapnak a programban, Mészáros és Flanek Péternek a Wamp designvásárok promóciójára készült ötletes tárgymozgatásos szignálfilmjeit fogjuk vetíteni. M. Tóth Géza Ikarosz című diplomafilmjében a tengeri törmelékekkel meséli el az ókori tragédiát. A filmösszeállításban Foky Ottó többszörös fesztiváldíjas Babfilmje mellett az Ellopták a vitaminomat című kisfilmjét is levetítjük. A Tévé-Maci és sok más népszerű mesefigura atyja, Foky Ottó kevéssé ismert rövidfilmjeiben azt vizsgálta, hogy vajon mi kell ahhoz, hogy a néző elhiggye, a kesztyű rabló, a konzervdoboz autó, a fésű kerítés, a megszáradt kenyérdarabok pedig poszt-apokaliptikus romok.

A délután folyamán Varsányi Ferenc, a máig töretlenül népszerű burleszk-komédia, a Suli-buli rendezője fog nekünk többek között arról mesélni, kiből válik jó pixillált színész. Ennek illusztrálására az Irka-firka című rövidfilmjét is műsorra tűzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése